Йордан Нечев

Колоездене

Йордан Нечев

Колоездене

Колоезденето обичайно е най-времеемкия спорт по време на един триатлон и заема важна роля за успешен финал и добро постижение. Много от вас вече са се сблъсквали с името на Йордан Нечев, който допълва треньорския екип за TRI CAMP - Primorsko и заформя силен тандем с треньора по плуване Константин Тонев, с който през лятото са спасители на северния плаж в Приморско.

За тези който не знаят Йордан Нечев е роден на 01.10.1988 г. в гр. София.

Състезателна кариера:
-1998 - 2005 г. Състезател по модерен петобой
-2005 - 2007 г. Състезател по плуване, дълги дистанции
-2007 - 2014 г. Състезател по триатлон
-2003 - до днес Състезател по колоездене
-2005 - до днес Насочва вниманието си към подготовката си за триатлони, дълги дистанции

През годините участва в голям брой национални и международни състезания в различните спортове и дисциплини, в които заема многократно почетни места.
Завършва Национална спортна академия „Васил Левски” със специалност Треньор по колоездене. Инициира създаването на спортен клуб „Green Way”. с което започва своята практика като треньор. През 2014 г. е треньор на национален отбор по планинско колоездене. Взима участие в различни национални и международни семинари и обучения в сферата на спортната подготовка.
Има дългогодишен опит в организацията на спортни събития от национално и международно ниво.
Съосновател на марка за спортни облекла. Съосновател на фирма за производство на велосипедни стойки. Съосновател на бизнес в сладкарската индустрия.