Александър Сръндев

Триатлон/Бягане

Александър Сръндев

Триатлон / Лека атлетика

част от треньорския състав за TRI CAMP - Primorsko - Алекандър Сръндев.

За нас беше важно на лагера да попием триатлонска култура от извора. Затова, освен специфичните триатлонски тренировки, той ще отговаря и за бягането, подготовката в транзитните зони и ще споделя безценния си състезателен опит натрупан от състезания и подготвителни лагери.

Ето какво още трябва да знаете за Александър Сръндев.

Той е на 22 години от София. Състезател и треньор по триатлон и лека атлетика. Oт 2010 година до момента е част от националните отбори по триатлон и лека атлетика.
Има редица международни състезания зад гърба си. Рекордьор на повечето трасета по триатлон и неговите разновидности в България. Държи титли като държавен,
балкански, двоен вицеевропейски шампион, както и 33-то място на световно първенство по планинско бягане. Има над 60 старта по триатлон зад гърба си, като част от тях са на европейско и световно ниво.

Студент по спортна кинезитерапия в Националната спортна академия ,,Васил Левски”.
Участник в няколко проекта за физическа подготовка на деца и възрастни, чете лекции за мотивацията в спорта сред подрастващи и аматьори. Води кондиционни подготовки. Има покрити изпити за треньор по лека атлетика. Притежава спасителско право за открити водни площи.

Инициира създаването на многоспортов клуб с цел развитието и популяризирането на спорта сред хората в трудова възраст и тяхното физическо приобщаване към високи постижения. Стреми се да привлече подрастващите към по-активен начин на живот.
Главната му цел е първо българско участие на триатлон на Олимпийски игри.

Състезателна кариера
2001 - 2008 г. състезател по ски, баскетбол и тенис на корт
2007 - 2012 г. състезател по плуване
2010 - до днес състезател по триатлон и лека атлетика